Старосалтівська громада БЕЗ сміття - це гарно і корисно Брав участь

Доданий
01.07.2018
Номер
9
Благоустрій та охорона довкілля

Проект націлен на вирішення проблеми щодо великої засміченості території Старосалтівської ОТГ сміттям у вигляді пластика та скла, шляхом встановлення у населених пунктах Старосалтівської ОТГ сортувальних решіток у кількості 15штук та утилізації сміття.

Автор проєкту
Бюджет
39 350 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Старий Салтів

Опис

Проблема

Велика засміченість території Старосалтівської громади сміттям у вигляді пляшок із пластика та скла, що призводить до стихійних звалищ у лісі. Відсутність культури сортування сміття. Зниження туристичної привабливості Старосалтівської ОТГ.

Мета проекту

Запобігти засміченню Старосалтівської ОТГ пластиком та склом. Розповсюдити культуру сортування сміття. Донесення інформації про екологічне становище території Старосалтівської ОТГ до мешканців та гостей громади.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Встановлення по всій території Старосалтівської громади 15 контейнерів- сіток для сбору пластикових та скляних пляшок. Донесення екологічної ситуації до мешканців та гостей громади шляхом встановлення інформаційних табличок з надписом про термін розпаду сміття. Організація процесу збору сміття та його вивезення на місця переробки.

Для кого цей проект

Проект спрямован на всіх мешканців Старосалтівської ОТГ, численість яких складає 8662 особи.

План заходів з реалізації проекту

1. Пошук людей, установ, які організують процес вивозу сміття та його доставки на місце переробки. 2. Закупівля та встановлення контейнерів-сіток для збору пластикових та скляних пляшок. 3. Розробка, закупівля та монтаж інформаційних табличок.

Ключові показники оцінки результату проекту

Об'єм вивезеного скла та пластика в місяць. Зменшення сміття на сміттєзвалищах.

Ризики

Викрадення металевих сіток-контейнерів. Використання контейнера не за призначенням.

Приклади

Населення Німетчини сортує макулатуру, скло, метал, залишки їжі, батарейки, пляшки різного кольору, також вони відносять прострочені ліки до аптеки. 58% сміття в цій країні утилізується.

Фотографії