«LEGO-технології в дитячому садку: освітній простір для розвитку дитини.» Брав участь

Доданий
05.07.2019
Номер
5
Розвиток підприємництва (в т.ч. розвиток туризму)

Проект передбачає створення у Старосалтівському ЗДОя-с «Барвінок-100» інноваційного, освітнього LEGO- середовища, яке буде забезпечено різноманітними LEGO- конструкторами, модулями для усіх вікових категорій дошкільників. Організація педагогічного процесу у освітньому LEGO просторі дасть можливість кожній дитині самореалізуватися в різних видах діяльності, досягти успіхів в особистісного розвитку.

Автор проєкту
Бюджет
49 421 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Старий Салтів
Адреса
Садова вулиця, 87, Вовчанський район, Старий Салтів

Опис

Мета проєкту

Новий рівень навчально-виховного процесу в Старосалтівському ДНЗ я-с «Барвінок-100»

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Створити у Старосалтівському ЗДО я-с «Барвінок-100» сучасне, інноваційне LEGO-середовище для занять дітей дошкільного віку конструктивною ігровою діяльністю. Реалізація запропонованого проекту створить умови для усішного формування життєвих компетенцій дитини, шкільної зрілості.

Для кого цей проєкт

Діти дошкільного віку (125 осіб) та педагоги закладу.

План заходів з реалізації проекту

Розроблення та подання проекту до конкурсної комісії. Активна агітація у період голосування за проект У разі перемоги: Обрання серед існуючих фірм-виробників LEGO конструкторів , Оформлення бухгалтерських документів для придбання LEGO конструкторів Облаштування куточків для LEGO конструкторів в усіх вікових групах Реалізація освітньої програми від LEGO education. Презентація LEGO конструкторів серед шкіл та дошкільних закладів ОТГ шляхом проведення методичних об’єднань.

Ключові показники оцінки результату проекту

-проект сприятиме модернізації процесу адаптації дитини у колективі. - підвищення якості освітнього процесу; - забезпечення наступності в роботі дошкільного закладу і початкової школи.

Ризики

Можливий високий рівень інфляції, що приведе до збільшення кошторисної вартості LEGO конструкторів. Проект не є самоокупним. Залежність від бюджету Старосалтівської селищної ради. Політичні та економічні ризики. Відсутність в місцевому бюджеті коштів. Зрив графіків фінансування Старосалтівською селищною радою та структурними підрозділами. Зрив графіків придбання, доставки та монтажу обладнання, затягування процесів оплати. Невиконання зобов'язань за договором поставки обладнання.

Проблема

LEGO конструктор допоможе дітям ефективно оволодіти важливими навичками XXI століття та підготувати їх до професій майбутнього. Тому ігрові LEGO- технології украй необхідні в освітньому просторі дитячого садка, бо саме вони забезпечують мотивацію дошкільнят до пізнавальної активності, допомагають їм досягати успіху, що є основою діяльнісного підхіду до організації освітнього процесу.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://osnova.com.ua/news/1319-LEGO- https://naurok.com.ua/zanyattya-z-vikoristannyam-lego---konstruktora-nesluhnyana-ceglinka-94719.html http://dnz12.sumy.ua/intergatsiya-lego-tehnologiy-v-osvitniy-protses/ http://dnz420.klasna.com/uk/article/dosvid-lego-2016.html

Фотографії