Сенсорний куточок в "Клубі мам" На реалізації

Доданий
29.05.2020
Номер
10
Розвиток підприємництва (в т.ч. розвиток туризму)

«Клуб мам» на базі дитячого садочку «Колосок» с. Вишневе відвідує багато батьків з дітьми. Під час консультацій з батьками діти пустують. І для цього їм вкрай необхідно облаштувати сенсорний куточок, який допоможе дітям отримати фізичне і психічне розвантаження.

Автор проєкту
Вікторія
Вікторія Опарій
Бюджет
46 115 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Вишневе

Опис

Мета проєкту

Мета проекту – створеня сенсорного куточку, як одного з засобів поліпшення стану психічного та фізичного здоров’я дітей у ранньому та дошкільному віці.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

При плануванні занять вихователь повинен звертати особливу увагу та допомагати підтримувати в гармонії психологічний та фізичний розвиток дітей. Облаштування сенсорного куточку допоможе гармонізувати фізичний і психічний розвиток дітей, за допомогою залучення під час проведення занять сенсорно збагаченого навколишнього середовища. Заняття в сенсорному куточку покращують роботу різних частин мозку, покращують емоційний стан дитини, сприяють розвитку комунікативних та трудових навиків, розвивають

Для кого цей проєкт

Для дітей та батьків, які відвідують «Клуб мам».

План заходів з реалізації проєкту

1. Закупка всіх необхідних матеріалів 2. Установка всіх необхідних матеріалів 3. Урочисте відкриття.

Ключові показники оцінки результату проєкту

За рахунок створення сенсорного куточку ми можемо прогнозувати поліпшення рухової активності та дрібної моторики, розвитку мови, покращення сенсорних функціи, нормалізувати психічні функції, знизити агресію. Можна прогнозувати зниження рівня стресу у батьків, що відвідуватимуть «Клуб мам»

Ризики

Можливими ризиками під час реалізації проекту може бути незаплановане бюджетом підвищення цін вартості обладнання, що може призвести до скорочення обсягу закупівлі необхідного устаткування.

Проблема

На території Гонтарівського старостинського округу проживає багато молодих сімей з дітьми. Не всі вони мають змогу отримати допомогу спеціалістів. Тому на базі ДНЗ «Колосок» було відкрито «Клуб мам». Але, так, як час не стоїть на місці, кожен рік виходять новинки дидактичних матеріалів, ігр, а також старі матеріали приходять до неестетичного стану. Пропоную даний проект для покращення та доповнення до оснащення «Клубу мам», а саме доповнення сенсорним матеріалом. Так як сенсорний розвиток є важ

Приклади (кейси) схожих рішень

Майже в кожному закладі для батьків з дітьми є схожі куточки для розвитку і релаксації дітей

Фотографії