«Старт для екологічно чистої енергетики в смт Старий Салтів» На реалізації

Доданий
29.05.2020
Номер
7
Енергоефективність та ресурсозбереження

COVID-19 змушує жити в нових реаліях. Ранковий прийом дітей, вечірня прогулянка – на вулиці. Умова – належне освітлення території закладу. Проєкт передбачає встановлення сонячних батарей та автономних ліхтарів для вуличного освітлення на дитячих ігрових майданчиках в Старосалтівському ДНЗ я-с «Барвінок-100». Маємо отримати приклад європейських енергозберігаючих практик.

Автор проєкту
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Старий Салтів
Адреса
вул. Садова, 87, смт Старий Салтів

Опис

Мета проєкту

Продемонструвати на місцевому рівні потенціал смт Старий Салтів як першу громаду в області, в якій розвиваються альтернативні джерела енергії. Для цього встановити сонячні батареї та автономні ліхтарі для вуличного освітлення. Забезпечити можливість спожити енергію світла у відкритому доступі салтів'ян, а також для комунального освітлення дитячих ігрових майданчиків. Провести інформаційно-просвітницьку кампанію за підсумками, як самого процесу встановлення, так і першого досвіду експлуатації .

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Обґрунтуванням проєкту є численні статистичні дані про високу вартість споживання електроенергії традиційним способом та вичерпність традиційних ресурсів. Проєкт передбачає встановлення сонячних батарей та автономних ліхтарів для вуличного освітлення.

Для кого цей проєкт

Прямі споживачі – діти ( 125 дітей) та батьки (250 чоловік), працівники закладу ( 25 чоловік) , які отримають можливість постійного додаткового вуличного освітлення дитячих ігрових майданчиків в різні пори року. Прямі споживачі – салтів’яни-інноватори, яких цікавлять різноманітні технічні новинки, і ті жителі селища, яким не байдужі екологічні питання. Вони отримають гарний приклад європейських практик енергозбереження в нашому селищі

План заходів з реалізації проєкту

Розроблення та подання проєкту до конкурсної комісії. Активна агітація у період голосування за проєкт У разі перемоги: Обрання серед існуючих торговельних фірм- вуличних LED світильників таких, які мають в наявності якісні, безпечні та сертифіковані прилади за помірними цінами у оптимальному співвідношенні ціна-якість. Підготовчі роботи до встановлення вуличних LED світильників Збірка та монтаж вуличних LED світильників Наладка та апробація обладнання вуличних LED світильників .

Ключові показники оцінки результату проєкту

Економія енергетичних ресурсів та бюджетних коштів для Старосалтівської селищної ради . Можливість вечірніх прогулянок дітям дошкільного віку на території закладу в осінньо – зимовий період. Апробація альтернативного джерела енергії, наочні результати ефективності цього джерела. Покращення іміджу Старого Салтова, як європейського селища. Внесок у покращення екологічної ситуації.

Ризики

Можливий високий рівень інфляції, що приведе до збільшення кошторисної вартості майданчику. Зрив графіків придбання, доставки та монтажу обладнання, затягування процесів оплати. Невиконання зобов'язань за договором поставки обладнання.

Проблема

Використання сонячної енергії є поширеною в Європі практикою. Пропоную проєкт як приклад. Обраний ДНЗ я-с «Барвінок-100» має 6 дитячих ігрових майданчиків , а це гарні умови старту чистої енергетики в нашому Салтові. Покроково пропоную: Встановлення фотоелектричних сонячних модулів. «Розумна» система управління для ефективної роботи світильника в осінньо-зимовий період. Відсутність необхідності в прокладанні електромереж. Інформаційно-просвітницькі дії.

Приклади (кейси) схожих рішень

Проєкти схожого типу діють у Сумах, Житомирі, Дніпрі, Рівному, Херсоні, Києві

Фотографії